Accountancy

Bij accountants zijn deadlines aan de orde van de dag. De branche heeft te maken met druk vanuit de klanten. De overheid komt bovendien met steeds strengere regelgeving en meer controles. Veel zittend werk met een hoge werkdruk kan de balans tussen belasting en belastbaarheid flink verstoren. Dit zorgt voor de nodige stressoren met verhoogde uitval onder werknemers tot gevolg. Een vitalere levensstijl helpt accountants hun belastbaarheid te verhogen. Daardoor kan de werkdruk beter worden verdragen en blijft er genoeg energie over voor na het werk. Met andere woorden: door te investeren in de vitaliteit van werknemers zorg je voor duurzame inzetbaarheid, meer productiviteit en meer plezier.

Verzuim accountancy

Enkele cijfers

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) kent de financiële dienstverlening in het tweede kwartaal van 2017 een ziekteverzuim van 2,7%. In 2016 was dit 3,0% waarvan de gemiddelde verzuimfrequentie 1,1 keer was en het gemiddelde van 6,8 verzuimdagen.

 

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.