Advocatuur

De beroepsgroep van advocaten brengt veel tijd zittend door, veelal achter een beeldscherm. De toegenomen bureaucratie en de productiedruk zorgen voor de nodige stress. Er wordt binnen deze beroepsgroep veel overgewerkt. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat de balans tussen belastbaarheid en belasting in evenwicht blijft. Stress is voor niemand goed; ook advocaten in een stressvolle situatie zullen hun klanten minder scherp kunnen adviseren.
Een eerste stap in de goede richting is wanneer werknemers lekker in hun vel komen te zitten. Daardoor wordt de belastbaarheid verhoogd – stapsgewijs te realiseren door een gezonde leefstijl. Door een actief leven te leiden en goed voor het lichaam te zorgen, haal je ook het beste uit jezelf op de werkvloer. Voor werknemers voor wie dit nog niet het geval is, biedt het programma van Sportinfunctie uitkomst.

Verzuim advocatuur

Enkele cijfers

Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten advocaten die behoren tot de groep ‘speciale zakelijke diensten’ een verzuim zien van 2,6% in het 2e kwartaal van 2017. Ook over heel 2016 was dit percentage 2,6%. Hiervan was de gemiddelde duur 5,2 dagen en de frequentie 1,0 keer.

 

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.