On 24 november 2017 by Erasmus MC

 

Er is uit een recent onderzoek gebleken dat werknemers die een gecombineerd leefstijlprogramma krijgen aangeboden, een gezonder leven hebben, gewicht verliezen en mentaal fitter worden. Dit zorgt ervoor dat het ziekteverzuim omlaag gaat.

 

 

Tessa Kouwenhoven-Pasmooij, bedrijfsarts en wetenschappelijk onderzoekster van het Erasmus MC, heeft onderzoek gedaan naar dit gecombineerde leefstijlprogramma. In dit programma worden e-health, online leefstijl games en persoonlijk coaching gecombineerd en op maat gemaakt.

 

In het onderzoek werden twee groepen werknemers met elkaar vergeleken die een risico lopen op chronische ziekte door ongezond gedrag. De ene groep volgde zelfstandig het online leefstijlprogramma en de andere groep volgde hetzelfde programma maar kreeg daarbij ook coaching. De coach hielp bij het wegnemen van drempels om fysiek en mentaal fit te worden.

 

Uit het onderzoek blijkt dat het leefstijlprogramma in combinatie met de motiverende gesprekken het beste werkt. Beide groepen vertoonden na een jaar gezonder gedrag, maar wanneer ze ook coaching kregen, lag dit percentage hoger en nam ook het gewicht af.
Door het programma op de werkvloer aan te bieden, kan het ziekteverzuim worden verminderd.


 

Bron: https://www.erasmusmc.nl/perskamer/archief/2017/6471911/

Share →

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.