Gezondheids- en welzijnszorg

De beroepsgroep binnen de gezondheids- en welzijnszorg heeft te maken met hogere verzuimcijfers vergeleken met andere branches in Nederland. Hier spelen stressfactoren, zoals wisselende diensten en de benodigde flexibele werkhouding, een belangrijke rol. Onderbezetting als gevolg van verzuimende collega’s licht altijd op de loer, wat weer kan leiden tot extra druk op de mensen die niet verzuimen.
Het werk binnen deze branche is lichamelijk en mentaal zwaar. Dit vraagt om fitte en energieke werknemers met een hoge belastbaarheid. Om dit te bereiken kunnen de werknemers ondersteuning goed gebruiken. Deze investering werpt niet alleen op de werkvloer zijn vruchten af, ook het thuisfront profiteert van de positieve energie!
Het programma van Sportinfunctie helpt uw medewerkers stapsgewijs op weg naar een vitaler leven.

Verzuim gezondheids- en welzijnszorg

Enkele cijfers
In de sector gezondheids- en welzijnszorg wordt er 5,1% verzuimd in het tweede kwartaal van 2017 volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Samen met de sector openbaar bestuur is dit de hoogste score vergeleken met de andere sectoren. Ook in 2016 lag het percentage op 5,1% met een gemiddelde van 7,8 verzuimdagen en een frequentie van 1,3 keer. Dit is ruim boven het gemiddelde van het verzuimpercentage van 3.9%.

 

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.