ICT (Informatie en Communicatie Technologie)

Werken in de ICT branche betekent vaak dat je veel zittend werk doet. Er is gedurende een werkdag niet zoveel lichaamsbeweging. Het werk wordt gedaan via de computer en vergt veel herhalende bewegingen met de armen en handen. RSI klachten komen dan ook veel voor binnen de ICT branche. Ook schouder- en rugklachten worden toegeschreven aan dit werk. Binnen de ICT branche, met harde deadlines en vragen vanuit de klant spelen stressklachten een belangrijke rol binnen het verzuim. De belasting en belastbaarheid is vaak niet in evenwicht. Sportinfunctie kan u hierbij helpen door middel van een jaarprogramma.

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld waarbij deelnemers echt worden gestimuleerd om te gaan sporten en om zichzelf een gezondere leefstijl aan te meten. Hierdoor worden deelnemers zowel fysiek als mentaal erg geholpen. Op deze manier worden deelnemers meer ontspannen en kunnen ze effectiever aan het werk gaan. Hierdoor wordt de belastbaarheid vergroot.

Verzuim ICT

Enkele cijfers

Binnen de sector van ICT ligt het ziekteverzuim gemiddeld op 2,7 procent in het tweede kwartaal van 2017. In 2016 lag dit percentage op 2,8% met een gemiddelde van 5,5 dagen en een frequentie van 1,0 keer.

 

 

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.