Onderwijs

Het onderwijs heeft te maken met veel stressfactoren die leiden tot uitval van collega’s. Niet zo vreemd. Er wordt een hoop gevraagd van de medewerkers en werken met kinderen is complexer geworden. Daarnaast krijgt het onderwijzend personeel er steeds meer werkzaamheden bij. Alles tezamen zorgt dit voor een verhoogde druk. Om de medewerker duurzaam inzetbaar te houden, is een hogere belastbaarheid onontbeerlijk. Om dit doel te bereiken heeft Sportinfunctie een programma ontwikkeld waarin de deelnemers stap voor stap een vitalere leefstijl wordt aangemeten. Energieke en fitte medewerkers zijn immers beter belastbaar. Dit betreft puur maatwerk met een individuele aanpak.

Verzuim onderwijs

Enkele cijfers

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) verzuimt 4,9% van de sector onderwijs in het tweede kwartaal van 2017. In 2016 lag dit percentage ook op 4,9% met een gemiddelde van 7,6 verzuimdagen en een frequentie van 1,6 keer. Dit percentage ligt boven het gemiddelde ziekteverzuimpercentage van 3,9% in 2016.

 

 

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.