Goed bezig, je denkt erover na om je baas te overtuigen om jou het Sportinfunctie traject te laten volgen! Er zijn immers niet alleen voordelen voor jou aan verbonden, maar ook zeker voor je werkgever! Zo is het belangrijk voor een werkgever dat zijn werknemers goed in hun vel zitten en daardoor met plezier naar hun werk gaan. Vaak gaat dat gepaard met een hogere werk efficiëntie. Wees niet bang en stap naar je leidinggevende toe als je denkt dat dit programma precies datgene is wat jij nodig hebt.

Werkgevers zijn blij met ambitieuze werknemers die zelf initiatief nemen om nog meer uit hun zichzelf te willen halen. Als jij aangeeft dat je niet lekker in je vel zit of merkt aan jezelf dat je ongezonde levensstijl jou belemmert in je werk, is de werkgever vaak blij dat je hier zelf mee komt. Ook kan je aangeven dat als je baas dit voor jou wil doen, dat jouw loyaliteit naar het bedrijf groter wordt en dat je met plezier een stapje harder zet voor het bedrijf.

Werkgevers denken vaak als eerste aan de winst en kosten/opbrengsten. Vertel dat een zieke medewerker al gauw €265,- aan verzuimkosten per dag kost, nog afgezien van het verlies aan productiviteit en het persoonlijk leed van de medewerker. Voorkomen is dus beter dan genezen. Aangezien stress gerelateerde klachten vaak lang duren, kan dit dus erg in de papieren lopen voor de werkgever. Daarnaast brengt een medewerker die zich goed voelt meer op voor het bedrijf, simpelweg omdat diegene meer kan brengen dan iemand met mentale/fysieke klachten. Fitte en energieke medewerkers komen goed over op nieuwe klanten, waardoor het bedrijf een betere reputatie krijgt. Tastbaar resultaat? Energiekere medewerkers en minder verzuimkosten. Dat is dus pure winst voor iedereen: voor jou als medewerker en je omgeving, maar ook voor je werkgever en zijn onderneming!

Zoek in jouw afdeling of in het bedrijf naar mensen waarvan jij weet of denkt dat zij ook wel wat hulp kunnen gebruiken. Bundel je krachten en stap samen naar je leidinggevende om een gesprek aan te gaan. Hij/zij zal eerder geneigd zijn te luisteren en actie te ondernemen als meerdere werknemers aangeven zich niet lekker in hun vel te voelen.

Geïnteresseerd?

Download dan hieronder de Sportinfunctie flyer. Of vul onderstaand contactformulier in,dan sturen wij een folder met informatie naar jouw leidinggevende.Sportinfunctie Flyer

 

Aanvraagformulier - overtuig je Baas

  • Deelnemer

  • Baas, manager of leidinggevende

  • Algemene informatie

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.