Sportinfunctie

Sportinfunctie biedt een programma waarin gemotiveerde medewerkers aan de slag gaan met beweging, sport en een gezonde leefstijl op basis van wetenschappelijk onderbouwde methodes. Deelnemers worden persoonlijk begeleid door experts en gemotiveerd door (ex-)topsporters waaronder Emiel Mellaard, Nederlands Recordhouder verspringen. Het programma is volledig met alle BRAVO thema’s en is zodanig samengesteld dat deelnemers na afloop op lange termijn zelfstandig aan de slag blijven met een gezonde levensstijl. Sportinfunctie heeft als doel om ziekteverzuim bij bedrijven naar beneden te dringen, waardoor energiekere en gezondere medewerkers voor de werkgever kosten besparen.

Voor alle diensten van NBSS geldt dat duurzame sportbeoefening alleen mogelijk is wanneer een sport bij je past, Sportinfunctie sluit aan bij de insteek bij NBSS. Onderdeel van het programma is een sportkeuzetest en diverse fitheidsmetingen. Het programma bestaat uit vier contactbijeenkomsten. Deelnemers beginnen met een kick-off van een dag en een vervolgdag in week 2. Na 8 weken is er een avondprogramma en na 14 weken een afsluitende avond. Na afloop stimuleert Sportinfunctie een blijvend contact tussen deelnemers via een online platform.

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.