Verzuimpreventie – Treant Zorggroep ontving donderdag een prijs, omdat zij een van de laagste verzuimcijfers van alle ziekenhuizen in Nederland hebben.

Dit blijkt uit de Vernet Health Ranking 2015. Een ranglijst waarin de verzuimcijfers van Nederlandse zorginstellingen worden vergeleken. De ziekenhuislocaties van Treant scoorden een 9,3 en behaalden daarmee de derde plaats.

Een laag ziekteverzuim draagt bij aan de continuïteit van zorg; hoe minder invalkrachten nodig zijn, hoe vaker de patiënt hetzelfde gezicht aan zijn of haar bed heeft. Bovendien levert elke procent daling van het ziekteverzuim een kostenbesparing op. Het ziekteverzuim van het ziekenhuis van Treant Zorggroep 2015 is 3,86%.

Verzuim is een keuze

Het beleid van Treant Zorggroep richt zich op wat de medewerker nog wel kan, in plaats van focussen op wat iemand niet meer kan in geval van ziekte. Uitgangspunt daarbij is het bevorderen van betrokken en bevlogen medewerkers. Deze medewerkers werken namelijk veiliger, zijn productiever en minder ziek. In geval van ziekte kijken medewerker en leidinggevende samen naar de mogelijkheden. Ziek zijn overkomt medewerkers, verzuim is een keuze. Soms kan iemand vanwege een blessure geen lopend werk doen, maar gaat zittend werken prima. Een goed contact tussen leidinggevende, personeelsadviseur en bedrijfsarts is hierbij van groot belang. Allemaal hebben ze een rol in het voorkomen van verzuim en het re-integreren van zieke medewerkers.

Bron: http://www.emmen.nu/nieuws/emmen/428280/treant-zorggroep-scoort-met-verzuimpreventie.html

Share →

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.