Vervoer en opslag

Binnen deze branche vallen opslag en vervoer over land, water en door de lucht. Inclusief alle voorkomende vormen van dienstverlening, zoals post- en koerierswerkzaamheden. Veel werknemers hebben dus een zittend beroep met veel onregelmatige werktijden en lange dagen onderweg. Vaak wordt er gegeten in wegrestaurants – misschien niet altijd even gezond. Er is weinig tijd en ruimte voor beweging. Tel daar de stress van het op tijd moeten bezorgen van een pakketje of lading bij op. Ook het logistiek personeel heeft te maken met deze stress. Deze mensen werken vanuit kantoor en zijn verantwoordelijk voor hun klanten – of de chauffeur nu ziek is of niet, er moet geleverd worden. Om de belasting van de werkzaamheden te dragen, heeft het personeel in deze branche zeker baat bij een gezonde en vitale levensstijl. Het programma van Sportinfunctie ondersteunt hen hierbij stapsgewijs. Door bijvoorbeeld voeding en sport aan te passen aan de persoonlijke behoefte, zorgen wij voor een hoger niveau van belastbaarheid. Een investering in uw personeel, die minstens zo belangrijk is als het onderhoud van het wagenpark.

Verzuim vervoer en opslag

Enkele cijfers

Binnen de sector vervoer en opslag werd er in het tweede kwartaal van 2017 4,4% verzuimd volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). In 2016 lag dit percentage op 4,5% met een gemiddelde van 4,5 dagen en een frequentie van 0,8 keer. Dit percentage ligt boven het gemiddelde ziekteverzuimpercentage van 3,9% in 2016.

 

Verzuimpreventie

Sportinfunctie heeft een programma ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij verzuimpreventie. Geen enkel bedrijf wil tenslotte dat gewaardeerde collega’s uitvallen. Het verzuim van medewerkers is een grote kostenpost. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Ons tweede doel is om uw collega(‘s) vitaler te krijgen. Het resultaat? Meer energie over voor het werk en daardoor een hogere arbeidsproductiviteit. U zult ook zien dat de belastbaarheid toeneemt, wat weer voor een lager stressniveau zorgt. Kortom, met het programma van Sportinfunctie realiseren wij een optimale en gezonde arbeidssituatie.

Energieke medewerkers

Het programma van Sportinfunctie streeft naar gezonde en energieke medewerkers. Want als je meer energie hebt, dan ga je met een positieve houding aan je werk. En kun je eventuele dagelijkse beslommeringen - zoals we die allemaal wel kennen - beter relativeren. Met het programma van Sportinfunctie krijgt uw collega zowel fysieke als mentale ondersteuning. Fitte en vitale medewerkers zullen uw bedrijf laten sprankelen; klanten en potentiële nieuwe medewerkers krijgen hierdoor een positiever beeld van uw organisatie. Het programma werkt dus niet alleen kostenbesparend, maar komt ook de uitstraling van uw onderneming als geheel ten goede.

Duurzame inzetbaarheid

Het programma van Sportinfunctie leidt tot duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Op de korte én de lange termijn. Dat levert weer tal van voordelen op. Uw medewerker, waar zoveel in is geïnvesteerd, die een bron van kennis en eigenlijk onvervangbaar is, kunt u zo optimaal mogelijk inzetten. Door de werknemer een vitalere levensstijl aan te laten meten, kan hij of zij veel meer aan. Dat heeft weer een gunstig effect op de stressbestendigheid. Door situaties te creëren die juist energie opleveren, zorg je voor een betere balans tussen belastbaarheid en belasting op het werk.